Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P53e40t60r 72H97a92n94n53i11g

22. 1. 2017 22:56

Dobrá úvaha. Zárukou demokracie je, že vítěz voleb musí počítat s neochotou stoupenců poraženého kandidáta uznat prohru. Je teď na vítězi, aby se protesty nenechal vyvést z konceptu. Oni za chvíli v takovém množství přestanou až za čas skončí docela. Zárukou demokracie je také to, že poražený uzná svou porážku i když se zdá naprosto nepochopitelná. Mám v USA blízké příbuzné v univerzitní sféře a oni naprosto nemohli pochopit můj, pro ně před rokem zcela hloupý názor, že by mohl Trump vyhrát primárky, natož volby. A s touto skutečností se nemohou smířit a proto demonstrují. Ale protože jsou to inteligentní lidé, tak za čas určitě přestanou. A to je právě podstatou demokracie. Být a nechat být.

0 0
možnosti

Možná to bude tím, že několik posledních desetiletí, ať vyhrál Petr či Pavel, jednalo se o konformního kandidáta, který nic neudělal, nic nezkazil. Lidé už toho mají dost a tudíž volí kapku kontroverznější kandidáty. A kontroverznější kandidáti přinášejí bouřlivější reakce.

Moje znalost dějepisu je na úrovni amerického studenta, ale co si pamatuji, evropské parlamentní dějiny byly dějinami hodně bouřlivých debat. Spíše jde o to, že jsme si za pár posledních desetiletí odvykli skutečně horkým debatám.

1 0
možnosti
JT

J21i48r10i 81T29i33c90h72y

22. 1. 2017 20:42

Konsenz? Prosim, vezmete si anglicko-cesky slovnik a prelozte si to. Pisete preci v cestine.

0 0
možnosti
ZJ

Když volby prohraje pravice (Rakousko), je klid.

Když prohraje (nebo může prohrát) levice, je pískot to nejmenší. Protože se "demonstruje" za světla požárů, řinčení vytloukaných výloh, pouličních loupeží.

1 0
možnosti
IM

I68v38o 68M64i73l93d61a

22. 1. 2017 18:31

na něco jste trošku pozapomněl, levicové pojetí demokracie, a u dnešních neobolševických postav a postaviček je to jasně patrno, tkví jen a jedině v ústavě zakotvené vedoucí úloze strany, té jejich strany, té jejich neobolševické ideologie.

nepřiznání porážky a snaha o střílení z nějaké té Aurory je jen toho průvodním projevem

4 0
možnosti
LS

Velmi dobra uvaha, zasluzena karma.

2 0
možnosti
TK

Vzhledem k tomu, že polovina voličů velí čehý a druhá hot, tak má demokracie jednu nepříjemnou vlastnost, a totiž že nikam cíleně nesměřuje. Tedy v případě že se opravdu o demokracii jedná. Prakticky vždy se totiž po pár letech existence v pozadí demokratickéhoo systému utvoří politicko ekonomická mafie a de facto začne vládnou tato, bez ohledu na voliče. Jenže ta má své dost specifické zájmy a narozdíl třeba od dříve vládnoucí šlechty, či komunistické totality nemá k voličům dené zémě žádný vztah, ani povinnosti. Volič se stává něčím jako slepicí ve velkochovu. Neneseš? Nahradíme tě někým jiným, třeba Ukrajinci, Vietnamci či Araby. :-/

1 1
možnosti
TH

vypiskala bych ho taky.

1 14
možnosti
AR

Zatím jsem nepochopil proč by měl být vypískán.

9 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 826x
Zajímá mě ekonomie a společnost. Především těmto dvěma oblastem bych se rád věnoval i ve svém blogu.

 

Seznam rubrik